Verwarmen op het ritme van de dag

Verwarmen met drie temperatuur niveaus

Je hebt van die dagen. Met een strakblauwe lucht en een lekker zonnetje loopt de gevoelstemperatuur snel op. Vooral in het voor- en najaar kun je je dan soms vergissen in je kledingkeuze. Het ene moment is het heerlijk warm en trek je je jas uit, een paar stappen verder in de schaduw of met een wolkje voor de zon, gaat de jas weer aan. Onze verwarming in huis kan daar ook moeite mee hebben. En niet alleen met de warmte van de zon, maar ook als je een gezellige verjaardag hebt met veel mensen in huis die warmte ‘produceren’. De verwarming zal dan niet aanslaan en een oncomfortabel koude vloer is het resultaat. ‘s Nachts, als het buiten én binnen flink afkoelt omdat iedereen op één oor ligt, krijgt de verwarming wel een seintje om aan te gaan en wordt de vloer lekker warm. Dit is natuurlijk de omgekeerde wereld!

Comfortabel en zuinig stoken met de Universele Modulaire Regeling (UMR)

Maar je kunt de verwarming een beetje helpen. Net als dat je zelf meerdere lagen kleding kunt aantrekken, kun je via de kamerthermostaat ook gelaagdheid aanbrengen in de temperatuurniveaus:

De temperatuurniveaus kun je instellen op respectievelijk 18, 19 en 20 graden.

Naast een prettig verwarmd huis wil je ook een prettige energierekening. Dat comfort en zuinigheid elkaar niet hoeven te bijten bewijst een speciaal door WTH ontwikkelde ruimteregeling op de vloerverwarming: onze Universele Modulaire Regeling, kortweg UMR2.0. De in je woning geïnstalleerde draadloze thermostaten communiceren met deze UMR. Met behulp van het klokprogramma gaat een half uur tot een uur van te voren de installatie warmte leveren. Bij het opstaan of tegen de avond is dan de gewenste temperatuur bereikt en voelt de vloer behaaglijk warm aan.